IronCAD’s Multiphysics Analysis Update

(ATLANTA Ga) 29 juni 2017 - IronCAD, een pionier op het gebied van 3D-ontwerpsoftware en een toonaangevende leverancier van ontwerpproductiviteitsoplossingen, heeft een belangrijke update aangekondigd voor Multiphysics voor IronCAD (MPIC). Een naadloos geïntegreerd Multipsysics -simulatieprogramma voor IRONCAD, dat volledig gekoppelde Multipsysics biedt, zodat u kunt zien hoe het model reageert op spanning en verplaatsingen. Daarnaast kunnen ook thermische, vloeistof en elektrostatische analyses worden uitgevoerd. Deze belangrijke update omvat de nieuwe gepatenteerde XMD-technologie (Extended Markup Language Data), die een enorme technologische sprong voor het insluiten van modelgegevens maakt en de analysefuncties voor geavanceerde XMD-analyseanalyses gemakkelijk uitbreidt.

Verschillende verbeteringen:

  • Het unit systeem voor flexibele, industrie-specifieke aanpassingen met één druk op de knop.
  • De bestaande Refined existing moving-least-squares (MLS) FE is verder verfijnt. Waardoor automatisch de voorgenomen/onbedoelde kleine gaten en overlap van onderdelen wordt gedetecteerd, zodat voor grote assemblages er geen tijdrovende geometrie aanpassingen gedaan hoeven te worden.
  • Verbeterde analyserapporten met directe links voor een makkelijk overzicht.

IronCAD-klanten zullen ook profiteren van nieuwe contact/impactanalyse, aangezien de standaardinstelling specifiek is verfijnd om CAD-gebruikers te helpen bij het oplossen van algemene mechanische contact/impactproblemen. Zoals afgebeeld in de onderstaande foto's, kunnen veel complexe contactanalyses, zoals diepe tekening of stempelproblemen, nu worden uitgevoerd met behulp van de standaardinstelling.

AMPS1

Stempelen en Springback Prediction Case

AMPS2

Case # 1: onjuist beperkt resultaat geval                                   # 2: juistgestempeld geval

Stampen en terugveren voorspellen is een moeilijk probleem, zelfs voor ervaren analisten. De stempel wordt uitgevoerd met de minimale mesh density, terwijl de fysica van het stempelproces wordt behouden. Het eerste model (Case # 1) toont hier een mislukt geval waar het plaatstaal niet volledig is gevormd en het stempelproces een ongewenste vorm heeft geproduceerd. Wanneer een plaat goed is gevormd, wordt de gewenste vorm geproduceerd (Case # 2). Bij een dergelijk hoog niet-lineair proces zijn de materiaalparameters, goede metaal plasticiteit, opbrengstinformatie en robuuste kinematische verhardingsregeling van cruciaal belang om het Bauschinger-effect correct te beschrijven in het terugveer gedrag.

Multiphysics voor IronCAD is direct beschikbaar voor download via deze link: http://www.ironcad.com/MPICDownload.

Het unit systeem voor flexibele, industrie-specifieke aanpassingen met één druk op de knop.
De bestaande Refined existing moving-least-squares (MLS) FE is verder verfijnt. Waardoor  automatisch de voorgenomen/onbedoelde kleine gaten en overlap van onderdelen wordt gedetecteerd, zodat voor grote assemblages er geen tijdrovende geometrie aanpassingen gedaan hoeven te worden.
Verbeterde analyserapporten met directe links voor een makkelijk overzicht.