• Nieuws
  • Mlab cusing 200R is voor Concept Laser de nieuwe standaard in het kleine machinesegment

Mlab cusing 200R is voor Concept Laser de nieuwe standaard in het kleine machinesegment

Additief geproduceerde kunstgebitten worden steeds meer toegepast en met deze nieuwe techniek kunnen tandheelkundige onderdelen veilig, snel en flexibel produceren.

Mlab cusing 200R is voor Concept Laser de nieuwe standaard in het kleine machinesegment

Concept Laser’s Cusing technologie is reeds aanwezig in talrijke sectoren. In de tandtechnologie heeft de Mlab cusing een uitstekende marktpositie in het kleine machinesegment veroverd voor de additieve productie van patiëntspecifieke implantaten, bruggen en kronen. De Mlab cusing 200R scoort in het bijzonder punten op de bouwsnelheid en zijn aantrekkelijke platformafmetingen.

De nieuwe Mlab cusing 200R presenteert zich met nieuw ergonomisch ontwerp en ruimtebesparende afmetingen inclusief een nieuw intuïtief ontworpen display. Het is de juiste keuze als men zoekt naar het leveren van een hoge oppervlaktekwaliteit en kwalitatief hoogstaande productie. In vergelijking met zijn kleinere broertje de Mlab cusing R, maakt deze 'big brother' het mogelijk om grotere componenten te produceren met veel grotere productiviteit, zonder dat de machine inlevert op presentatie. In vergelijking met het vorige model heeft deze grotere versie een uitgebreider bouwenvolume die nu 100 x 100 x 100 mm (x, y, z) meet, waardoor het bouwvolume met een 54% wordt verhoogd. Daarnaast kan er gekozen worden uit drie verschillende bouwenvolume: 100 x 100 x 100 mm of 70 x 70 x 80 mm of 50 x 50 x 80 mm. Het 100mm platform maakt het mogelijk om nog grotere componenten te vervaardigen, bijvoorbeeld meervoudige verbindingsbrugstructuren of bovenbouw structuren. Het bouwvolume verhoogt daarbij ook de flexibiliteit en output in de productie. De verdubbeling van de kracht van de 200 watt fiberlaser levert maximale productiviteit samen met een hoge opbouwsnelheid. Een ander nieuw kenmerk is een vernieuwd klemsysteem waardoor een nauwkeurigere positionering van het bouwplatform mogelijk is.

De proceskamer en het behandelingsstation zijn fysiek gescheiden en zorgen voor veilige en makkelijke behandeling. Alle processtappen vinden plaats onder inert gas, afgeschermd van externe invloeden. Het hele proces kan daarom betrouwbaar en met het maximale kwaliteitsniveau worden uitgevoerd.zeefstation cl

Voor de Mlab cusing 200R, bieden wij ook een geautomatiseerde zeefstation QM Powder S als een stand-alone unit. De gebruiker kan een variabel aantal zeven toepassen (1 - 3 eenheden). Een driedimensionale zeefbeweging zorgt voor een optimaal gebruik van het zeefoppervlak.

Bouwvolumes:

  • 100 x 100 x 100 mm (x, y, z)
  • 70 x 70 x 80 mm (x, y, z)
  • 50 x 50 x 80 mm (x, y, z)

Lasersysteem: Fiberlaser 200 W (cw)

 

Afbeeldingen en referenties te downloaden via:

logo1 https://www.concept-laser.de/branchen/jewellery.html

logo2 https://www.concept-laser.de/branchen/dental.html

logo3 https://www.concept-laser.de/branchen/medical.html