• Schreuder Metaal & Techniek programeert met EZCAM

Schreuder Metaal & Techniek programeert met EZCAM

Schreuder Metaal & Techniek te Zwaagdijk is een jong bedrijf met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van verspanen, repareren en herstellen van diverse machineonderdelen voor diverse beroepsgroepen.

Het bedrijf beschikt over een goed uitgeruste werkplaats en de medewerkers hebben een ruime praktische kennis van zaken en zoeken samen met de klant naar betrouwbare en prijsgunstige oplossing.

Schreuder5

Voor het programmeren van de machines wordt er bij Schreuder Metaal & Techniek gebruik gemaakt van EZCAM, waarbij men na de aanschaf van hun laatste machine, ook het Smooth HSM frezen goed kunnen toepassen.

Na enig testen werden er voedingssnelheden van 5 meter met een 16mm frees en 30mm diep in Staal 52 behaald. Uiteindelijk zijn er meer dan 250 liter spanen gemaakt met dezelfde frees waarmee de standtijd met een factor 10 is verhoogd.

De EZCAM Smooth HSM techniek zorgt voor een constant spaanvolume, lagere slijtage van de gereedschappen en controle over de freesbanen zonder ongecontroleerde ijlgangen en is al beschikbaar vanaf de basis versie Mill Express tot aan de 3D Roughing cycli in de Mill Pro.