Vorige week vond de Formnext plaats in Frankfurt. De grootste beurs op het gebied van Additive Manufacturing (AM). Natuurlijk was Landré aanwezig om alle interessante ontwikkelingen zelf te bekijken. We waren onder andere bij de presentatie van GE Additive. GE Additive biedt 3D metaalprinters op basis van laser- maar ook met elektronenstraal technologie.
Electro Beam Melting
GE Additive presenteerde de nieuwe ElectroBeam Melting machine Arcam Spectra L. Bijzonder aan deze techniek van 3D metaal printen is dat bij het printen de producten zonder supports gestapeld kunnen worden in de bouwkamer. Hierdoor kunnen meerdere producten per run worden geproduceerd. Ook de vormvrijheid zonder gebruik te maken van supportstructuren is groter. De ElectroBeam is veel sneller dan een laser en kan daardoor wel 70 meltpools tegelijk creëren, in plaats van één. Door de extra grote bouwkamer kan de Spectra L grotere producten bouwen.
Hoe werkt de Spectra L?
Met de Spectra L is massaproductie van onderdelen mogelijk door de onderdelen te stapelen in de bouwkamer zonder kwaliteitsverlies. ElectroBeam Melting (EBM) biedt de mogelijkheid om de producten zwevend in gesinterd poeder te bouwen. De steunen worden voornamelijk gebruikt voor het afvoeren van de warmte en verminderen van thermische spanningen. De steunen kunnen gemakkelijk worden verwijderd wanneer het proces is voltooid.
Het verbeterde smeltproces resulteert in een verbeterde oppervlakteafwerking en consistente materiaaleigenschappen. Bovendien biedt de Spectra L het grootste bouwvolume van alle Arcam EBM-machines. Hierdoor kunnen grotere of meerdere onderdelen in een run worden geproduceerd waardoor de productiviteit toeneemt.
Hoe zorgt de Spectra L voor een verbeterde productie?
Wat zijn de specificaties van de Spectra L?
De Spectra L heeft de grootste bouwkamer (Ø350×430 mm) in de ARCAM EBM machines en beschikt over een bundelvermogen van 4,5 kW. De Spectra L bouwt voort op de uitgebreide end-to-end industrialisatiefuncties die op de Spectra H zijn geïntroduceerd. Dit doen ze door de stroombehandeling, straaldiagnostiek en -kalibratie en automatisering te verbeteren. Het systeem is compatibel met de Arcam EBM PRS 30. Een nieuw geautomatiseerd poeder opvangsysteem – ook gelanceerd bij de FormNext – dat een veilige en efficiënte poederbehandeling voor operators biedt.
Karl Lindblom, algemeen manager, GE Additive Arcam EBM zei op Formnext het volgende:
“De Spectra L is perfect geschikt voor klanten die stappen willen maken met het industrialiseren van Additive Manufacturing in hun bedrijf,”
“Toen we de systeemmonitoring ontwikkelden, voor met name onze lucht- en ruimtevaartindustrie, concentreerden klanten zich op betrouwbaarheid, herhaalbaarheid en automatisering. Nu is er – naarmate klanten hun machineparken met AM machines beginnen uit te breiden – ook behoefte aan proces- en machinedata analyses en een geïntegreerde systeem architectuur,” voegde hij eraan toe.
Vanaf heden is de Spectra L beschikbaar bij Landré. Wilt u meer informatie over de Arcam Spectra L machine, klik dan op onderstaande button.
Formnext Frankfurt
FormNext is de toonaangevende tentoonstelling en conferentie gewijd aan additieve productie en de volgende generatie van intelligente industriële productie.
In de wereld van geavanceerde additive manufacturing (AM) -processen heeft zich één evenement gevestigd als een jaarlijkse vaste prik in de beurskalender – Formnext in Frankfurt. Het toont additive manufacturing als een levensveranderende technologie – over het hele spectrum van materialen en processen. Als u op zoek bent naar oplossingen voor de industriële productie van de volgende generatie, van ontwerp tot serieproductie, bezoek dan Formnext.